En organisation med globalt udsyn

Dansk Handicap Forbund har gennem mange år samlet erfaringer, som vi giver videre til handicaporganisationer i det globale syd.

Dansk Handicap Forbund har siden 1989 arbejdet med globale projekter. I begyndelsen fordi nogle af vores medlemmer ville gøre en forskel for andre, der havde et handicap, men var en del mere fattige. Senere hen på mere professionel måde, fordi det viste sig, at vi var rigtig gode til det.

Man taler inden for udvikling om, at man hjælper mere ved at give en fiskestang end ved at give en fisk. Vi støtter handicaporganisationer i fattige lande i det globale syd ved at hjælpe med at organisationsopbygge. Når de har deres egen stærke organisation, kan de selv arbejde for rettigheder og bedre levevilkår, ligesom Dansk Handicap Forbund har gjort i mange år.

Læs mere om vores arbejde i vores strategi for det globale samarbejde.

De store linjer i Dansk Handicap Forbunds globale samarbejde tegnes af Udvalg for Globalt Samarbejde (UGS). Det daglige arbejde udføres af fire ansatte i forbundets afdeling for globalt samarbejde og af vores lokale programkontorer. Der er også tilknyttet flere af forbundets medlemmer, der arbejder frivilligt. Se vores medarbejderstab.

Oplysning
Dansk Handicap Forbund lægger stor vægt på oplysning. I boksene her på siden, kan du se film, artikler og andre dokumenter, der beskriver ulandsarbejdet. I boksen med projektlande er der information om alle vores projekter. Du kan også bestille foredrag ved at kontakte afdelingen for globalt samarbejde på tlf.: 39 29 35 55.

Se også vores flotte udvalg af kurve fra Ghana.

Projektlande

Projektlande

Dansk Handicap Forbunds afdeling for globalt samarbejde har projekter i seks lande

Kurve fra Ghana

Kurve fra Ghana

Se vores udvalg af ægte Bolgatanga kurve fra Ghana

Dokumenter

Dokumenter

Se artikler, projektbeskrivelser og andre dokumenter.

Film

Film

Se film om mennesker med handicap i det globale syd og vores arbejde. Flere film er produceret af forbundet.

Støt Dansk Handicap Forbund

Husk at skrive CPR-nummer, så sørger vi for at indberette beløbet til SKAT