Stranden - et fristed i smukke omgivelser

Siden åbningen for et halvt århundrede siden har Stranden i Charlottenlund ved København fungeret som fristed og samlingssted for medlemmer af Dansk Handicap Forbund. Du kan læse mere om adgang og brug af Strandens område nederst på denne side.

Stedet, vi i dag kender som Stranden, blev givet til Dansk Handicap Forbund for 50 år siden af Hr. A.P. Møller med det formål, at vores medlemmer kan færdes på stedet ugeneret af andre.

I samarbejde med A. P. Møller Fonden har vi over årerne udviklet stedet, så det i dag også kan sikre, at langt de fleste har mulighed for at bade på matriklen, og at man kan benytte sig af et tilhørende caféområde.  

Stedet er i dag et fristed for mennesker med handicap, hvor man kan komme og nyde stranden og vandet uden at skulle forholde sig til nysgerrige blikke fra alle omkring en.

Netop det formål har lige siden været en af grundpillerne i brugen af Stranden, og selvom Stranden i dag også giver adgang til mennesker uden handicap, så er en respektfuld og naturlig tilgang til Strandens gæster nødvendig.

En af måderne, Dansk Handicap Forbund sikrer dette, er ved at kræve, at brugere af Stranden er medlemmer af forbundet, samt at de har et strandkort, som betales på årsbasis.

Prisen for medlemskab og strandkort er listet nedenfor:

* Tag ubegrænset antal gæster med på Stranden. Det forudsætter, at du har Strandkort, og det gælder kun for gæster i følgeskab med dig.

Strandkortet er personligt og giver adgang til Stranden og alle dens faciliteter. Har du spørgsmål eller kommentarer til Strandens faciliteter, bedes du henvende dig direkte til Dansk Handicap Forbunds strandudvalg.

Spørgsmål til caféen på Stranden, skal rettes direkte til caféen nedenfor.

Caféen på Stranden
På Stranden findes også en café, som Sæsonen 2022 løber fra den 1. april frem til den 30. september.

Der er åben alle ugens dage fra kl. 12.00-17.00.

Der kan opstår akut sygdom aller andre ting, som gør, at caféen må lukke, og derfor opfordrer vi alle medlemmer til at holde øje med nyhederne her på siden eller koble sig på Strandens facebookside for opdateringer.

Er du interesseret i at høre mere, eller har du yderligere spørgsmål, bedes du henvende dig nedenfor:

Strandvejen 142 C
2920 Charlottenlund
Telefon: +45 31 13 08 23
E-mail til forpagter på caféen: Francisco Mora cisco.mora@gmail.com

Adgang til Stranden

Adgang til Stranden

Som medlem af Dansk Handicap Forbund med strandkort får du udleveret et armbånd, som er nødvendig, hvis du vil bruge Strandens område.

Strandudvalget

Strandudvalget

Læs mere om strandudvalgets opgaver og find kontaktoplysninger på udvalget her.

Parkeringsregler

Parkeringsregler

Det er kun medlemmer med strandkort og gyldigt handicapparkeringskort, der kan parkere på Stranden. Og det kræver registrering.

Nyheder

Nyheder

Her kan du læse alle nyheder fra Stranden. Arrangementer findes i arrangementskalenderen.

Book Stranden

Book Stranden

Stranden er det perfekte sted at afholde dine private eller arbejdsmæssige arrangementer.

Stranden opgraderes

Stranden opgraderes

Ombygningen af Stranden er i fuld gang. Brugere og andre interesserede kan følge med i byggeriet her.

Støt Dansk Handicap Forbund

Husk at skrive CPR-nummer, så sørger vi for at indberette beløbet til SKAT