Råd til de ordentlige tilgængelighedsløsninger

Rundt i landet findes der en lang række uhensigtsmæssige løsninger på tilgængelighed, som Dansk Handicap Forbund ikke bifalder.

I tilgængelighedens navn findes der en række løsninger på tilgængelighed, som udefra set opfattes som en god løsning, men som vi i Dansk Handicap Forbund ikke kan bifalde.

Forbundets bygge- og trafikpolitisk udvalg har samlet disse uhensigtsmæssige løsninger nedenfor og forklaret, hvorfor de ikke fungerer for de mennesker, som er afhængige af dem.

Forbundet er imod løse slisker og ramper

Når først sliskerne og ramperne er købt og monteret, så tænker ingen på de rigtige løsninger. Det er en skam, da det har konsekvenser for mange mennesker med handicap.

Forbundet er imod trappelifte

Trappelifte er en absolut nødløsning i eksisterende bygninger, hvor alle andre løsninger må være undersøgt grundigt først.

Forbundet er imod indgang via bagindgangen

Det er ikke optimalt, at der udelukkende etableres en indgang for mennesker med handicap via bagindgangen.

Forbundet er imod brosten og brostenslignende belægning

De rystelser, som brosten og brostenslignende belægning medfører, har betydelige konsekvenser for de mennesker, som sidder i fx el-kørestol.

Forbundet er imod skydedøre

Det er svært for personer, der sidder i kørestol at håndtere skydedøre, og samtidig er de ofte dyrere end almindelige døre.

Forbundet er imod elektriske skydedøre på toiletter

Elektriske skydedøre på toiletter betyder i langt de fleste tilfælde, at personen, som skal benytte toilettet udstilles unødvendigt.

Man skal kunne nå håndvasken fra WC'et

Når man har siddet på toilet, er det vigtigt at få vasket hænder, førend man rører ved andre ting.

Forbundet går ind for et 'kørestolshjørne' på handicaptoiletter

Et kørestolshjørne på handicaptoiletter er en god løsning, da det blandt andet frigør mere plads til fx hjælperen.

Væghængte toiletter er problematiske

Ved væghængte toiletter kan det være en udfordring at nå de mål, der skal til for at bygge efter reglerne.

Berøringsfri amaturer kan være problematiske

Berøringsfrie armaturer til håndvaske kan give mennesker med et håndhandicap vanskeligheder.

Råd og tips om brusesæder på badeværelser

Der er en række tips og råd om brusesæder til badeværelser, du bør følge for at få den bedste løsning.