Velfærdsteknologi hitter i kommunerne

Brugen af velfærdsteknologi er blevet hverdag i landets kommunerne, viser en undersøgelse fra KL. Det er fint, så længe det ikke trækkes ned over hovedet på folk, lyder det fra Dansk Handicap Forbund.

07. aug. 2015

Det bliver mere og mere udbredt at bruge velfærdsteknologi i landets kommuner. Fra 2014 til 2015 er andelen af kommuner, der enten har indført eller er i gang med at indføre / afprøve vasketoiletter, der kan gøre ældre og svage borgere i stand til helt eller delvist selv at gå på toilettet, steget med 20 procent. Det skriver KL's nyhedsbrev Momentum.

Dermed findes vasketoiletter nu i 84 procent af kommunerne, og der er lige nu mindst 2.744 i brug over hele landet.

LÆS OGSÅ: VELFÆRDSTKNOLOGI BLIVER MERE OG MERE UDBREDT

12 procent af landets kommuner forventer desuden at indføre vasketoiletter i 2015, og brugen af spiserobotter ser ud til at blive mere og mere udbredt, da 38 procent af kommunerne afprøver eller har indført dem. Det tal var 23 procent i 2014, viser en undersøgelse fra KL's Center for Velfærdsteknologi.

I Dansk Handicap Forbund byder man udviklingen velkommen, men det er vigitgt, at der bliver tale om et frit valg fra borgernes side, mener landsformand Susanne Olsen.

"For os er det vigtigt, at velfærdsteknologien ikke bliver trukket ned over hovedet på folk, og at der bliver tale om et frit valg. Hvis implementeringen af teknologien foregår på den måde, så mener jeg, at det er en god og naturlig udvikling, vi ser," konstaterer hun.

LÆS UNDERSØGELSEN FRA KL: DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI

Foto: www.colourbox.com.