Logo: CPH Stage

Teaterfestival sætter fokus på fysisk tilgængelighed

Når den københavnske teaterfestival CPH Stage løber af stablen den 1.-12. juni, bliver det med fokus på tilgængelighed for mennesker med handicap. For teater og kulturliv skal være for alle.

20. maj 2016

Den københavnske teaterfestival CPH Stage har i et samarbejde med Københavns Kommunes handicapråd valgt at sætte fokus på den fysiske tilgængelighed, når festivalen løber af stablen i juni måned.

Med samarbejdet håber teaterfestivalen at øge opmærksomheden på tilgængelighed for mennesker med handicap og fremme den i de københavnske teatre.

Festivalen har valgt den fysiske tilgængelighed som fokuspunkt, da det er disse faktorer, der har været praktisk muligt at undersøge, skriver CPH Stage på deres hjemmeside.

Her fremkommer de også med en liste over teatre, som enten lever fuldt ud op til tilgængelighedsmærkningen, eller som stort set lever op til dem. I de tilfælde, hvor et teater ikke lever fuldt ud op til mærkningen, vil der være anført en bemærkning.

Du finder listen over teatre HER.

Fokus på den fysiske tilgængelighed har været et fokuspunkt for Dansk Handicap Forbund i mange år, og forbundet har i den forbindelse udviklet appen Lige Adgang, som give brugerne mulighed for at anmelde fx teatres fysiske tilgængelighed ved at svare på fem simple spørgsmål.

Der vil desuden være mulighed for at tilføje en kommentar til anmeldelsen i appen, hvis der er forhold, som man synes, de øvrige brugere af appen skal vide.

Du kan downloade appen Lige Adgang i App Store og Google Play.