Screendump fra dr.dk

Støtten ryger oftere pga. fejl i sagsbehandlingen

Antallet af sager, der bliver omgjort af Ankestyrelsen efter klage til kommunerne, er steget. Sidste år blev 29 procent af sagerne omgjort på grund af fejl i sagsbehandlingen, og det har stor betydning for de mennesker, der er involveret, lyder det fra landsformand Susanne Olsen.

22. mar. 2017

Fra 2013 til 2016 er antallet af sager, der bliver påklaget af borgerne og efterfølgende omgjort af Ankestyrelsen på grund af fejl, steget med otte procentpoint fra 21 procent i 2013 til 29 procent i 2016. Det viser en analyse af tal fra Ankestyrelsen, som DR har lavet.

Det er specielt på beskæftigelses- og handicapområdet, der sker mange fejl, og det har store konsekvenser for de mennesker, der er involverede.

På handicapområdet kan det fx betyde, at forældre ikke får støtte pga. tabt arbejdsfortjeneste, når de passer deres barn med handicap, eller at en person med handicap ikke får bevilget et lån til den handicapbil, som der er behov for.

”Folk er dybt ulykkelige og stressede over afgørelserne. Det har klart nogle psykiske følger. Livet bliver sat på standby i den periode, hvor folk klager," siger Susanne Olsen, landsformand for Dansk Handicap Forbund til DR.

Susanne Olsen har desuden været i P1 Morgen. Det indslag kan du høre HER .