Logo, Socialstyrelsen

Socialstyrelsens manglende uafhængighed står i vejen for den viden, der kommer ud

Socialstyrelsens fremmeste opgave er at bidrage aktivt til en vidensbaseret socialpolitik, der medvirker til en effektiv social indsats til gavn for borgerne, skriver styrelsen på sin hjemmeside. Styrelsens manglende uafhængighed er dog problematisk for den viden, der kommer ud, mener eks-direktør.

21. okt. 2015

Socialstyrelsen er underlagt en form for spindoktorstyre, hvor den viden, der kommer ud, er filtreret og vinklet, så det passer ind i den siddende ministers dagsorden. Det siger den tidligere direktør for Socialstyrelsen, Knud Aarup, som forlod posten tilbage i august måned, til Altinget.

”Der er mange vidende personer i Socialstyrelsen. Men det er svært at komme ud med al den viden, når man ikke er en uafhængig vidensstyrelse. Viden bliver filtreret fra, hvis det ikke lige passer ind i den politiske proces. Ellers risikerer det at blive vinklet på en sådan måde, at de centrale budskaber fremstår, så de passer ind politisk eller administrationspolitisk,” siger han til altinget.

LÆS MERE: EKS-DIREKTØR: SOCIALSTYRELSEN ER UNDERLAGT ET SPINDOKTOR-STYRE

Socialstyrelsen er en del af Social- og Indenrigsministeriet, og Knud Aarup peger på, at netop det faktum, at styrelsen er en del af et politisk apparat betyder, at der er viden, som ikke kommer tydeligt ud til befolkningen.