Foto: Colourbox.com

Skoledagene er for lange

Stort set alle elever i Folkeskolen – 82 procent – synes, at skoledagen er for lang. Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport fra SFI ifølge Politiken.

07. okt. 2016

Det er godt to år siden, at folkeskolereformen trådte i kraft, og spørger man eleverne i skolen, så er skoledagene blevet alt for lange.

Således svarer 82 procent af de adspurgte, at skoledagen er ’lidt for lang’ eller alt for lang.

Det skriver Politiken.

Undersøgelsen er foretaget mellem godt 21.000 elever fra 4., 6., 8. og 9 årgang fordelt på 137 skoler. Og det kan have indflydelse på børnenes lyst til at lære, fortæller Noemi Katznelson, der er forskningsleder på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet i København til avisen.

De lange skoledage var allerede under beskydning, inden reformen trådte i kraft, hvor blandt andet pædagogernes forbund, BUPL, kritiserede de lange skoledage for at gå ud over mulighederne for at udvikle børn med vidtgående handicaps sociale færdigheder efter skoletid.

På baggrund af undersøgelsen fra SFI igangsætter undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) nu en række initiativer, som skal hjælpe skolerne med at få mere variation ind i undervisningen, så dagene ikke opleves så lange.