Colourbox.com

Satspuljemidler strandet i Socialstyrelsen

22 Foreninger tvinges til at genansøge om projektpenge hos Socialstyrelsen, selvom de allerede har modtaget tilsagn om, at pengene er deres. Dansk Handicap Forbunds projekter berøres ikke.

31. aug. 2016

I slutningen af 2014 fik 22 foreninger tilsagn om, at de vil modtage 73 millioner kroner i perioden fra 2014-2018. I staten af 2016 har foreningerne dog ikke modtaget bevillingen for det år, og i februar lyder det fra Socialstyrelsen, at forsinkelsen skyldes omstruktureringer i puljeadministrationen i Socialstyrelsen. Man forventer, at sagsbehandlingen vil blive afsluttet i maj måned.

I juli måned meddeler Socialstyrelsen så, at pengene kun kan udbetales, hvis foreningerne – som har fået tilsagn om, at pengene er deres – skal genansøge. I processen risikerer de i princippet at få afslag på de penge, de tidligere har fået tilsagn om.

Det betyder, at et af projekterne er lukningstruet. Det skriver Altinget.

I frustration over forløbet, har de 22 foreninger skrevet et brev til socialminister Karen Ellemann. Ministeren har endnu ikke svaret på brevet, men til Altinget skriver ministeren blandt andet:

"Det er klart, at det desværre kan få konsekvenser på kort sigt, at foreningerne skal søge igen. Men jeg må understrege, at der er tale om den samme pose penge, som kan søges igen," siger Ellemann til netavisen og fortsætter:

"Jeg kan godt forstå, at nogle foreninger bliver frustrerede over, at de igen skal søge midlerne, når de forventede, at pengene var sikre. Og jeg vil selvfølgelig svare på brevet fra foreningerne," siger hun.

Dansk Handicap Forbunds projekter er ikke berørte af problemerne.