Pressefoto: Anders Hviid

Sarah Glerup skal i Folketinget

Den 4. april 2016 bliver der skrevet danmarkshistorie, når Sarah Glerup træder ind i Folketingssalen som den første nogensinde i kørestol.

22. mar. 2016

Sarah Glerup, som blev landskendt gennem sin deltagelse i DR’s X-factor, brød barrierer ned, da hun som den første i kørestol deltog og kom med til liveshows i underholdningsprogrammet. Nu gør hun det samme i det danske Folketing.

”Så er det officielt: Den 4. april og tre uger frem bliver jeg medlem af Folketinget som suppleant for Pelle Dragsted, der tager selvbetalt orlov for at gøre sin master færdig,” skriver hun således i en opdatering på Facebook.

Og det faktum, at hun er den første i kørestol i Folketinget, betyder ifølge hende selv, at hun må gøre sig ekstraumage med sit arbejde.

”Det er en kolossal ære at få lov at repræsentere befolkningen på den måde. At jeg samtidig skriver Danmarkshistorie ved at være den første nogensinde, der gør det fra en kørestol, er vildt. Vildt, fordi jeg som den første vil have ekstra mange øjne på mig og derfor skal gøre det ekstra godt. Men mest vildt, fordi vi har haft demokrati siden 1849 - tænk, at der ikke i al den tid har været en politiker i kørestol! Det tyder på, at der er nogle barrierer ude i samfundet, der skal fjernes, så vi alle sammen kan deltage på lige fod i demokratiet. Ellers er det jo ikke et rigtigt demokrati,” konstaterer hun.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022