www.colourbox.com

Ringe inklusion øger tilstrømningen til special-efterskoler

Antallet af ansøgere til special-efterskoler stiger. Det skyldes blandt andet, at inklusionen i folkeskolen er for dårlig, skriver DR. Forældrekredsen i Dansk Handicap Forbund genkender tendensen.

31. mar. 2016

Landets spacial-efterskoler oplever i disse år fremgang. Således viser en rundringning til 23 af landets spacial-efterskoler, som DR har fortaget, at 20 har oplevet en markant fremgang i ansøgertallet.

18 af disse efterskoler peger direkte på inklusionsloven som årsag til, at stigningen er sket.

Den store stigning i søgningen bør mane til eftertanke i forhold til den måde, inklusionen i folkeskolen fungerer på.

Også i Dansk Handicap Forbunds Forældrekreds kan man genkende tendensen, og man ser med glæde på, at et fokus på udfordringen måske kan være med til, at politikerne revurderer systemet.