Pressefoto: Kim Vadskær

Regeringens SU-udspil rammer mennesker med handicap

800 kroner mindre om måneden efter skat. Det er, hvad studerende med handicap, som får handicaptillæg, kan se frem til, hvis regeringen kommer igennem med sit udspil til en reform af SU’en. Dansk Handicap Forbund bekymrer sig.

05. sep. 2016

Mennesker med handicap, som i dag modtager et særligt handicaptillæg, kan se frem til at få udbetalt 800 kroner mindre om måneden, hvis regeringen kommer igennem med sit SU-udspil.

Det skriver Jyllands-Posten (betalingsartikel).

Selvom handicaptillægget forbliver det samme i regeringens udspil, så vil den generelle sænkning af SU-stipendiet, som vil gælde for alle, ramme de studerende med handicap. I samme ombæring lægger regeringen dog op til bedre lånevilkår, hvor blandt andet lånebeløbet hæves, og lånet bliver gjort rentefrit.

På trods af det bekymrer det Susanne Olsen, landsformand i Dansk Handicap Forbund, at de studerende med handicap, som ikke tager lån, har udsigt til at få mindre i SU, hvis reformen bliver en realitet.

”Under studiet har man ikke mulighed for at supplere sin SU med et studiejob, som kan gøre, at man ikke behøver at låne så mange penge. Det kan skabe noget ulighed. De penge skal jo betales tilbage igen, og mange mennesker med handicap kommer fra start med færre point end studerende uden handicap,” siger Susanne Olsen til Jyllands-Posten.