Foto: Colourbox.com

Regeringens forslag til begrænset tilgængelighed møder massiv kritik fra flere sider

Boligminister Ole Birk Olesen ønsker at fjerne kravet i bygningsreglementet, som dikterer, at der skal være niveaufri adgang til nybyggede enfamiliehuse, og gøre det op til den enkelte, hvordan boligens indgangspartier skal udarbejdes. Forslaget møder massiv kritik fra en bred vifte af organisationer.

18. maj 2017

Efter forslaget om at fjerne kravet om, at nybyggede enfamiliehuse skal være tilgængelige, så mennesker med handicap og gangbesvær også kan bruge dem, er Institut for Menneskerettigheder sikker på, at det forslag vil møde kritik fra FN, hvis det bliver gennemført.

”Det er instituttets vurdering, at denne forringelse vil møde kritik fra international side,” lyder det fra instituttet ifølge Politiken.

Også Dansk Handicap Forbund har været ude med kritik at forslaget. Det kan du blandt andet læse HER.

Høringssvaret fra Dansk Handicap Forbund kan du læse HER

Der var frist for indsendelse af hørringssvar til forslaget, som blev fremlangt i april, den 10. maj, og en gennemgang, som Politiken har samlet, viser, at Dansk Handicap Forbund og Institut for Menneskerettigheder ikke står alene med kritikken.

Regeringens forslag møder også kritik fra Kommunernes Landsforening, Arkitektforeningen, Danske Arkitektvirksomheder, Ældresagen og Danske Handicaporganisationer (DH). Sidstnævntes høringssvar har Dansk Handicap Forbund også bidraget til.

Læs hele artiklen fra Politiken HER.