Foto: Muskelsvindsfonden

Rebel med respirator

I anledning af åbningen af det udvidede Musholm Feriecenter har Fyens Stiftstidende talt med formand i Muskelsvindfonden Evald Krog. Dansk Handicap Forbund har fået lov at bringe artiklen i sin helhed her på siden.

05. okt. 2015

"Lykkes noget ikke første gang, så tager vi en tur til. Og en til. Når det så lykkedes, så er det guld værd. Hold da kæft en følelse," siger Evald Krog om den følelse, han havde dengang, og som han har haft mange gange siden i Muskelsvindfonden. Ja, for den kom jo eller ikke af sig selv.

Vi er i 1971, og Evald Krog er aktiv i Landsforeningen af Vanføre.

"Det var en forældet forening, som slet ikke passede til mit temperament, så jeg ville gerne have lov at lave en selvstændig afdeling for os med muskelsvind. Det sagde landsformanden klar nej til. Så sagde jeg, at jeg så ville starte min egen forening, og det blev Muskelsvindfonden. De syntes jo, jeg var bindegal, og så tænkte jeg, at det måtte være rigtigt. Det var det også," siger Evald Krog.

Allerede inden bestyrelsesmødet var slut, havde et par fra bestyrelsen meldt sig ind i den nye forening.

"Det var en meget stor dag. Det var lidt dristigt, men det var nødvendigt," siger Evald Krog om sit udbrud fra Landsforeningen af Vanføre, som siden er blevet støvet af og i dag hedder Dansk Handicap Forbund.

Sådan lyder dele af artiklen fra Fyens Stiftstidende.

Du kan læse resten af artiklen nedenfor.

LÆS MERE: REBEL MED RESPIRATOR