Presfoto, Mark Knudsen: Handicapordfører for Enhedslisten Jakob Sølvhøj

Politisk flertal vil gøre det nemmere for familier med børn med handicap

Reglerne er alt for rigide i forhold til den hjælp, man som familie kan få til sit barn med handicap. Det vil et flertal nu lave om på.

24. maj 2016

De ufleksible regler skal gøres mere fleksible, og det familierne skal have mere hjælp i hverdagen. Det er de centrale dele i et fælles beslutningsforslag, som skal til førstebehandling i folketingssalen tirsdag.

Det skriver Ritzau ifølge Information.

Det er Enhedslisten, som genfremsætter forslaget, og det støttes af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Alternativet, og dermed tegner der sig et politisk flertal uden om regeringen.

”Får man bevilget støtte til sit barn i skolen, og bliver barnet inviteret til børnefødselsdag, så viser det sig, at man ikke kan få hjælperen med til børnefødselsdag, fordi hjælperen kun er bevilget til skolen,” siger handicapordfører for Enhedslisten Jakob Sølvhøj ifølge Information blandt andet om baggrunden for, at reglerne skal blødes op.