Pavillon i Kgs. Have i København er blevet tilgængelig

Byggeriet og åbningen af midlertidig pavillon i Kgs. Have i København var ikke tilfredsstillende i forhold til tilgængeligheden, men nu er der kommet rampe på den, så alle kan være med.

24. aug. 2015

Pavillonen, som har stået til udstilling i Kgs. Have i København siden 19. juni i år, kan nydes af gæsterne indtil næste weekend, hvor den 30. august vil blive pillet ned igen.

I udgangspunktet var der ikke tænkt tilgængelighed for mennesker med bevægelseshandicap ind fra starten, men efter henvendelse fra Dansk Handicap Forbunds bygge- og trafikpolitiske udvalg blev det ændret, så gæster i kørestol også kunne nyde en tur rundt i pavillonen.

LÆS OGSÅ: PAVILLON MAA 2015

Pavillonen, som gæster i alle afskygninger nu kan nyde frem til slutningen af næste weekend, er resultatet af en konkurrence, som blev udbudt af Artkitektforeningen i oktober sidste år. Ud af de i alt 65 arkitekter, som deltog, blev det arkitekterne Mikkel Kjærgård Christiansen og Jesper Kort Andersen, som løb med sejren.

Med vindertitlen fulgte 100.000 kroner.

Dansk Handicap Forbunds bygge- og trafikpolitiske udvalg har tilbudt at give tips til konkurrencer i fremtiden, så tilgængeligheden bliver tænkt ind fra starten.

Foto: Bente Rødsgaard