Foto: Muskelsvindfonden

På job med handicap - en svær størrelse

Beskæftigelsesgraden for mennesker med handicap ligger markant under beskæftigelsesgraden for mennesker uden handicap, og det har den gjort i mange år. Hvilke udfordringer er der, når man har et handicap og vil ind på arbejdsmarkedet? Det kan du blive klogere på den næste måneds tid.

24. okt. 2017

Personer med handicap har det i følge statistikkerne sværere ved at få foden ind på arbejdsmarkedet, end mennesker uden handicap har. I hvert fald ligger beskæftigelsesgraden for mennesker med handicap markant lavere, end den gør for mennesker uden handicap. Og de sidste mange år, har statstikkerne stået i stampe.

For et par år siden igangsatte vi i Dansk Handicap Forbund et projekt "Fjern Barriererne" for at få overblik over hvilke barrierer, der findes, for at mennesker med handicap kan komme ind på arbejdsmarkedet.

Projektet afsluttes den 1. november, og interesserede kan løbende læse mere om det på hjemmesiden her eller i medlemsbladet Handicap-nyt.

Stort fokus på området
Også andre handicaporganisationer har kastet sig over området for at se, om de kan påvirke statistikkerne i en mere positiv retning for mennesker med handicap.

En af de organisationer er Muskelsvindfonden, som over den næste måned vil afholde en række webinare om emnet. Det første webinar er torsdag den 26. oktober.

Interesserede kan gratis registrere sig og følge webinaret på linket nedenfor.

GÅ TIL WEBINARET HER!

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget