Foto: Colourbox.com

Overbebyrdede socialrådgivere går ud over børnene

Lange sagsbehandlingstider på grund af overbebyrdede socialrådgivere går ud over børn med handicap, som må gå glip af sommerlejre og fritidsaktiviteter. Det er desværre ikke ukendt blandt familierne i Forældrekredsen i Dansk Handicap Forbund, lyder det fra formand.

08. mar. 2018

Dansk Socialrådgiverforening anbefaler, at deres medlemmer behandler mellem 35 og 45 børnesager om året. I Sønderborg Kommune havde man i 2017 53 sager pr. socialrådgiver. I Vejen Kommune havde en sagsbehandler 115 i 2017.

Det viser en aktindsigt DR Syd har fået.

De mange sager gør, at der sker flere fejl i sagerne, og at sagerne trækker ud. Der er eksempler på, at en sag har trukket ud i halvandet år, fortæller politisk konsulent i Muskelsvindfonden Thomas Krog til DR Syd.

Konsekvensen for børnene er, at de må gå glip af sommerlejre eller droppe fritidsaktiviteterne, fortæller Thomas Krog.

Vi er ikke blevet hørt
Hos Forældrekredsen i Dansk Handicap Forbund er problemstillingen heller ikke ukendt. Faktisk er det noget, man har forsøgt at gøre opmærksom på i flere år.

”Vi må desværre erkende, at man desværre ikke har lyttet til os forældre. Det skaber stor usikkerhed i hverdagen, når der ikke er styr på ens barns sag, og det kan være meget opslidende,” siger formand i Forældrekredsen Randi Tolstrup.

I Dansk Socialrådgiverforening mener man, der er penge at spare, hvis kommunerne ansatte et passende antal socialrådgivere, så man undgår overbebyrdning.

Det synspunkt bakkes op af Randi Tolatrup.

”Jeg er overbevist om, at der ville være mange penge og ressourcer at spare, hvis der var større harmoni mellem antallet af sagsbehandlere og antallet af sager i kommunerne. Jeg mener ikke, vi kan være andet bekendt end at få rettet op på det hurtigst muligt,” siger Randi Tolstrup.