Foto: Pressefoto, Anders Hviid

Omprioriteringsbidraget føres tilbage til kommunerne

Omprioriteringsbidraget ventes at blive ført tilbage til kommunen, når rød blok stemmer blankt og dermed giver flertal for forslaget til regeringen og Dansk Folkeparti. Det skriver DR.

18. mar. 2016

Næste år kan landets kommuner se frem til at modtage alle de 2.4 milliarder kroner, som de er blevet tvunget til at afgive til regeringen i det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Det skriver DR Nyheder.

Tilbageførslen af pengene sker, efter at regeringen og Dansk Folkeparti har stemt ja til et fællesforslag om at give pengene tilbage til kommunerne i 2017.

Liberal Alliance er imod, og vedtagelsen er derfor udelukkende sket, da hele rød blok valgte at stemme blankt til forslaget. Det sker på trods af, at Socialdemokraterne har stillet et næsten identisk forslag. Partiets kommunalordfører forklarer over for DR, hvorfor partiet alligevel vælger at stemme blankt.

”For så ville vi også legitimere omprioriteringsbidraget. Vores mål nummer et var at sikre den kommunale velfærd; skoler, ældrepleje, børneinstitutioner. Det kan man altså ikke sikre, hvis man også går ind for omprioriteringsbidraget.”

Læs hele artiklen på DR HER.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022