Pressefoto: Søren Møllgaard Kristensen

Ole Lauths afløser er fundet

Egmont Højskolens bestyrelse har besluttet at ansætte Søren Møllgaard Kristensen som afløser for Ole Lauth, når Ole går på pension 1. oktober næste år.

08. dec. 2017

Søren Møllgaard Kristensen er i dag forstander for Eriksminde Efterskole ved Odder og rykker således kun ganske få kilometer østpå med familien, når han flytter ind i Egmont Højskolens forstanderbolig, efter at det nuværende skoleår slutter.

”Det har været en lang og grundig proces i ansættelsesudvalget på baggrund af mange kvalificerede ansøgere. Jeg er glad for, at det var et enigt udvalg, der indstillede ansættelsen af Søren Møllgaard Kristensen til bestyrelsen – en indstilling bestyrelsen har fulgt i enighed. Vi får en erfaren og kompetent leder kommende fra den frie skoleverden, som også højskolerne er en del af, og i bestyrelsen ser vi frem til at indlede samarbejdet med Søren,” siger bestyrelsesformand Sonja Mikkelsen om ansættelsen.

Søren Møllgaard Kristensen er uddannet lærer fra Aarhus Dag- og Aftenseminarium og også uddannet inden for tømrer- og snedkerfaget. Søren har været forstander for Eriksminde Efterskole i fire år. Inden var han lærer på efterskolen i en årrække. Søren Møllgaard Kristensen er 43 år, født og opvokset i Frederikshavn, gift og har tre børn i den skolepligtige alder. Han glæder sig meget til at starte i det nye job.

”Lige siden jeg var på Egmont Højskolen for første gang for 16 år siden, har jeg vidst, at det var et helt særligt sted. Et sted, hvor rummeligheden, tolerancen og solidariteten er i højsædet, og hvor man efterlever højskolernes hovedsigte livsoplysningen, den folkelige oplysning og den demokratiske dannelse på den mest naturlige og ærlige måde. Man er levende optaget af at danne og myndiggøre mennesker. Det taler lige ind i mine grundholdninger og i mit frie skolehjerte. Jeg glæder mig meget til at blive en del af Egmont Højskolens forunderlige verden,” fortæller han.

Søren Møllgaard Kristensen glæder også den afgående forstander Ole Lauth.

”Både min kone og jeg er meget glade for, at bestyrelsen har valgt 'Søren fra Eriksminde'. Med Søren får skolen her et højskolemenneske, rundet af de frie skolers grundtanker om livsoplysning og folkelig oplysning. Søren er et varmt og tænktsomt menneske, som kan få mennesker på en skole til at fungere sammen. Det er et rigtigt godt valg,” mener Ole Lauth, som takker af som forstander den 1. oktober næste år.

Ansættelsesudvalget har haft deltagere fra højskolens bestyrelse, fra Hou Søsportcenters bestyrelse og fra ledelse og medarbejdere på højskolen. Som forstander for Egmont Højskolen overtager Søren Møllgaard Kristensen samtidig den ulønnede stilling som direktør for Hou Søsportcenter.