Socialstyrelsen

Nyt tema om handicap og beskæftigelse fra Socialstyrelsen

Andelen af mennesker med handicap i beskæftigelse ligger bemærkelsesværdigt lavere, end den gør for mennesker uden handicap. Det har den gjort i en årrække, og derfor har Socialstyrelsens Vidensportal dykket ned i og beskrevet en række indsatser på området.

19. aug. 2016

Det økonomiske potentiale, der ligger i at få flere mennesker med funktionsnedsættelser i arbejde, er stort, hvis man lykkes med at få flere ud på arbejdsmarkedet. Fx viser tal fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, at tæt på 50.000 mennesker med bevægelseshandicap, som står uden for arbejdsmarkedet, ønsker at få et arbejde.

I temaet kan du bl.a. læse om Pre-Employment og Supported Employment. Det er amerikanske programmer, der begge har vist en positiv effekt i forhold til at hjælpe mennesker med handicap i job. Du kan også finde viden om målgruppen og om, hvilke faktorer der har betydning for beskæftigelsen blandt mennesker med handicap.

Læs temaet HER.