Forbundets social- og arbejdsmarkedpolitiske udvalg gør status

Social- og arbejdsmarkedpolitisk udvalg (SAPU) i Dansk Handicap Forbund gør status over første halvdel af 2018 i Nyhedsbrev nr. 1 / 2018, som netop er udkommet.

29. maj 2018

Der er sket meget på det social- og arbejdsmarkedspolitiske område i første halvdel af 2018. Blandt andet er det endelig vedtaget, at mennesker med handicap - nu også uden for arbejdsmarkedet - ikke må diskrimineres på grund af deres handicap. Lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap træder i kraft den 1. juli 2018.

"Mens vi i forbundet hylder vedtagelsen af forbuddet, så ærgrer det os, at man har valgt at undtage tilgængelighed fra lovforslaget. Som vi har gjort opmærksom på i høringsprocessen, så er netop manglende tilgængelighed en af de hyppigste grunde til, at mennesker med handicap oplever forskelsbehandling," står der om lovforslaget i nyhedsbrevet.

På arbejdsmarkedet er der også positive takter, og det var glædeligt at se, at så mange af Dansk Handicap Forbunds anbefalinger fra projektet Fjern barriererne ser ud til at være blevet indarbejdet i politikernes indsats på beskæftigelsesområdet for vores målgruppe.

Læs dét og meget mere i Nyhedsbrev nr. 1 / 2018 fra SAPU her.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022