Foto: Colourbox.com

Ny taxilov med fokus på handicap

Den nye taxilov, som torsdag blev indgået i et bredt flertal i Folketinget, har stort fokus på mennesker med handicap, og det høster ros fra handicaporganisationer.

10. feb. 2017

Den nye taxilov, som blev indgået torsdag, har stort fokus på mennesker med handicap, og i aftaleteksten bag aftalen står blandt andet, at der i den nye chaufføruddannelse vil indgå undervisning i befordring af mennesker med særlige behov. Den nyhed modtages positivt i Dansk Handicap Forbunds bygge- og trafikpolitisk udvalg.

”Det er positivt, at chaufførerne uddannes til at kunne varetage alle typer kunder – herunder særlige grupper,” siger formand i udvalget Claus Bjarne Christensen.

I aftaleteksten kan man derudover læse, at antallet af storvogne med lift vil blive øget betragteligt i forhold til i dag, efterhånden som aftalen realiseres. Også det er positivt, mener udvalget, som dog er forbeholden i forhold til taksterne på storvogne med lift, som man vil holde øje med ikke overstiger taksterne for almindelig taxikørsel.

Hele aftaleteksten kan læses på regeringen.dk HER.