Colourbox

Ny strategi mod fordomme om handicap

Det Centrale Handicapråd har præsenteret en ny strategi til at bekæmpe fordomme om mennesker med handicap.

29. jan. 2016

Danmarks største minoritet – de 17 procent SFI 2014 af danskerne, som har et handicap, er udfordret af skepsis, fordomme og berøringsangst, som blandt andet betyder, at de har sværere ved at få job og deltage i det sociale liv.

En ny strategi om holdninger og handicap skal gøre op fordommene. Torsdag den 28. januar præsenterede Det Centrale Handicapråd (DCH) strategien, som er udviklet efter opdrag fra Folketinget og den tidligere regering og præsenteres i samarbejde med social- og indenrigsminister Karen Ellemann.

Det Centrale Handicapråd har arbejdet på strategien gennem to år og har modtaget vigtig bistand fra en række aktører fra ministerier til unge kunstnere. I forbindelse med arbejdet har Det Centrale Handicapråd blandet andet indsamlet ny viden, afholdt en høring for alle, lavet undersøgelser og samarbejdet med mange aktører på området. Strategien er finansieret gennem satspuljen.

Det er især møder med mennesker med handicap og viden om handicap, som effektivt nedbryder eller forebygger fordomme, viser DCH’s arbejde.

Med det udgangspunkt indeholder strategien anbefalinger om tiltag på en række områder og fra mange forskellige aktører.

Læs mere http://www.dch.dk/holdninger-og-handicap%20.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget