www.colourbox.com

Ministeren kræver bedre styr på tilgængeligheden

Når det står i reglerne, skal de også følges. Så kort siger ministeren det, efter at Ingeniøren har beskrevet, hvordan det halter med tilgængeligheden i nybyggeri på grund af manglende kendskab til reglerne.

02. nov. 2015

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt vil have kommunerne til at leve op til deres tilsynsansvar i forhold til Byggeloven og Bygningsreglementet.

Det skriver Dagens Byggeri.

LÆS MERE: BEDRE STYR PÅ BYGNINGERS HANDICAPTILGÆNGELIGHED

Over for Dagens Byggeri understreger ministeren således, at nye bygninger altid skal leve op til reglerne i loven og i Bygningsreglementet, og at de dermed også skal leve op til tilgængelighedskravene for mennesker med handicap.

”I henhold til Byggeloven er det altid bygningsejeren, der har ansvaret for, at et byggeri er lovligt - og dermed også for, at byggeriet lever op til kravene om tilgængelighed,” oplyser Hans Christian Schmidt til Mediet.

I 2012 udarbejdede Statens Byggeforskningsinstitut en rapport, som konstaterede, at tilgængeligheden haltede i alle de nye bygninger, instituttet undersøgte, og rapporten pegede desuden på, at manglen skyldtes manglende kendskab til tilgængelighedskravene i bygningsreglementet.