Foto: Jens Astrup

Minister beder kommunerne om at stramme sig an

Danmark halter efter resten af EU på tilgængeligheden til nybyggeri. Derfor beder transport- og byggeminister Hans Christian Schmidt kommunerne om at stramme sig an.

11. nov. 2015

På trods af at regler og retningslinjer på tilgængelighedsområdet er i orden, så står det skidt til med at overholde dem, når der bygges nyt ude i kommunerne.

Det har Ingeniøren skrevet om de seneste uger.

LÆS OGSÅ: HANDICAPKRAVENE TIL NYBYGGERI I DANMARK ER BLANDT DE LAVESTE I EUROPA

På baggrund af artikelserien fra Ingeniøren har ministeren i et svar til Folketinget indskærpet over for kommunerne, at reglerne om tilgængelighed skal overholdes.

LÆS OGSÅ: MINISTER OM BYGGERI UDEN ADGANG FOR HANDICAPPEDE: KOMMUNERNE SKAL STRAMME SIG AN

Ministeren har desuden taget fat i Kommunernes Landsforening for i fællesskab at drøfte, hvordan man bedst sikre, at reglerne på området overholdes, som de skal.