Arne Melchior i midten var i en årrække julehjælper. Privatfoto.

Mindeord om Arne Melchior

Tidligere folketingsmedlem og minister Arne Melchior er død 91 år gammel.

26. sep. 2016

Arne Melchior var som landspolitiker ikke bleg for at gøre opmærksom på mennesker med handicap og tale deres sag. Da Dansk Handicap Forbund i 2004 stod bag en postkortaktion, hvor den danske befolkning bakkede op om, at mennesker med handicap skulle have ret til fx egnede boliger, så var Arne Melchior på pletten på Rådhuspladsen i København, hvor han som en af de første sendte sin opfordring til landets regering.

Diverse tillidsvalgte i forbundet har også været i dialog med Arne Melchior ved flere lejligheder for at gøre opmærksom på diverse problemstillinger.

I en periode i 1970'erne var Arne Melchior frivillig hjælper i Dansk Handicap Forbund og hjalp juleaften i Kollektivhuset på Hans Knudsens Plads. Arne Melchior var som bekendt jøde, og da de ikke holder jul, så ville han og andre med tilknytning til synagogen i København gerne være frivillige juleaften.

Læs evt. artikel fra Handicap-jul 2000, hvor Doris Hansen, som arrangerede juleaftenerne blandt andet fortæller om Arne Melchior som hjælper; Artikel.