www.colourbox.com

Mennesker med handicap i særbolig går fri af kontanthjælpsloft

Danske Handicaporganisationers frygt for at mennesker med handicap i handicapegnede boliger ville blive sat på gaden, bliver ikke virkelighed.

26. feb. 2016

I går torsdag var der offentlig høring om konsekvenserne af kontanthjælpsloftet, som regeringen og dens støttepartier er i gang med at vedtage.

Høringen følger en længere debat, hvor blandt andet Danske Handicaporganisationer har kritiseret reformen og luftet en frygt for, at mennesker med handicap, som bor i særboliger, ville blive sat på gaden. Den frygt bliver dog ikke virkelighed, oplyser flere af forligspartierne ifølge Politiko til Ritzau.

”Det vil betyde, at de handicappede, der har fået anvist deres bolig af kommunen, ikke skal miste boligstøtte som følge af kontanthjælpsloftet. De vil få det samme, som de får i dag,” siger Marlene Harpsøe (DF) ifølge Politiko.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022