Mennesker med handicap er på passiv forsørgelse

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er 79 procent af de mennesker, der modtager handicapydelser, på passivforsørgelse. Der er behov for et mere rummeligt arbejdsmarked, mener DH.

21. maj 2015

Tallene er blevet til på baggrund af indberetninger fra 13 kommuner, og de konkluderer, at 79 procent af de mennesker, der er på handicapydelse, er på passiv forsørgelse. 80 procent af denne gruppe er på førtidspension.

Det skriver Altinget.dk.

Hos Danske Handicaporganisationer (DH) hæfter man sig ikke ved de 79 procent, som i stor udstrækning er et udtryk for, at gruppen indeholder en stor andel mennesker i botilbud eller beskyttede beskæftigelse.

Formand i DH Thorkild Olesen, hæfter sig dog ved, at 15 procent af gruppen er på kontanthjælp, og at otte procent af den samlede gruppe er uden nogen form for offentlig forøgelse, hvilket er et udtryk for et uudnyttet potentiale, mener han.

”De tal viser, at der er behov for et mere rummeligt arbejdsmarked,” konstaterer DH-formanden over for Altinget.dk.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022