www.colourbox.com

Målstyring går ud over de svageste

Når kommuner og jobcentre går mere op i målstyring og resultater, så har det store konsekvenser for de svageste grupper i samfundet. Det slår en ny rapport fast.

14. apr. 2016

Resultater og målstyring har i lang tid været det værktøj, politikerne har grebet til, når fx hjælpen til mennesker med handicap skulle forbedres.

Det skriver Politiken.

I lige så lang tid, som værktøjet har været i brug, har der været uenighed om, om det rent faktisk virker og gør det bedst for borgerne.

Det korte svar er, at det gør det ikke.

Det er i hvert fald konklusionen fra en undersøgelse, som daværende økonomi- og indenrigsminister satte i gang i efteråret 2014.

Det er det uvildige analyseinstitut Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora), der står bag undersøgelsen, og seniorforsker Marie Østergaard Møller, som stået i spidsen for undersøgelsen, er ifølge Politiken overrasket over, at undersøgelsen har været så entydig i sine konklusioner.

”Resultatorienteret styring fører ofte til, at de offentlige institutioner prioriterer de letteste borgere eller bedste elever højest, fordi det giver mere målbar og hurtigere effekt at få den gruppe løftet,” siger hun til Politiken.

Læs hele artiklen fra Politiken HER.