Foto: Lars Krabbe

Lovforslag om tilskud til højskoleelever med handicap på pause

Forbundet glæder sig over, at mennesker med handicap fortsat kan komme på højskole! I en pressemeddelelse erkender kulturminister, Mette Bock, at der ikke er tilslutning til lovforslag om ændring af lov om folkehøjskoler. Dansk Handicap Forbund har været med til at ytre kritik mod lovforslaget i et høringssvar.

12. sep. 2018

I en nyhed, som Dansk Handicap Forbund offentliggjorde den 22 august, kunne man læse, at det i et lovforslag, fremsat af kulturminister Mette Bock, er foreslået at omlægge støtten til højskolerne på en måde, som vil begrænse muligheden for at søge støtte til den enkelte elev med handicap.

Læs Dansk Handicap Forbunds nyhed fra d. 22 august her.

Det er med glæde, at forbundet i dag kan meddele, at man har valgt at sætte lovforslaget i bero indtil der foreligger mere tilbundsgående undersøgelser af højskolernes SPS-ordning.

Kulturminister Mette Bock udtaler i pressemeddelelsen: ”Det har aldrig og vil aldrig blive hensigten, at elever med handicap skal have ringere mulighed for at komme på højskole. Jeg er oprigtigt optaget af, at borgere med funktionsnedsættelse skal have muligheder for højskoleophold."

"Vi er glade for, at man fra Kulturministeriets side har valgt at lytte til handicaporganisationerne og taget kritikken alvorligt," udtaler landsformand Susanne Olsen. "Og vi glæder os over, at mennesker med handicap fortsat kan komme på højskole og søge ny inspiration, livsindsigt, almen dannelse og opnå kompetence, på linje med alle andre."

Læs Kulturministeriets pressemeddelelse her.

Og Dansk Handicap Forbunds høringssvar her.