Kronisk syg får erstatning for uberettiget fyring

En kvinde med leddegigt er i Højesteret blevet tilkendt erstatning for uberettiget fyring. Det er første gang, en arbejdsgiver skal betale erstatning for ikke at leve op til forskelsbehandlingsloven.

18. aug. 2015

En kvinde med leddegigt er blevet tilkendt 373.257 kroner i erstatning for en uberettiget fyring fra det supermarked, hun arbejdede i. Det skriver Gigtforeningen i en pressemeddelelse.

Erstatning sker som følge af, at arbejdsgiveren ikke har opfyldt sine forpligtelser i forhold til forkselbehandlingsloven, og dommen er en god ting for mennesker med kroniske lidelser, mener direktør i Gigtforeningen Lene Witte.

"Det er en god dom for de mange mennesker, der trods sygdom ønsker at blive i job. Det står nu helt klart, at arbejdsgiveren er forpligtet til at tilpasse arbejdsopgaverne til den enkelte med kronisk sygdom," siger hun i pressemeddelelsen.

PRESSEMEDDELELSE FRA GIGTFORENINGEN: GOD DOM FOR KRONISK SYGE

Foto: www.colourbox.com