www.colourbox.com

Kommuner: Flere penge til mennesker med handicap og ældre

I 2016 forventes landets kommuner at bruge tre millliarder kroner mere på ældre og mennesker med handicap end året før. Danske Handicaporganisationer (DH) forventer ikke, at deres medlemmer får glæde af dem.

09. feb. 2016

Kommunerne budgetterer med to milliarder kroner ekstra til ældre- og handicapområdet i 2016, og med værdighedsmilliarden oveni kan området forvente at få tilført tre milliarder kroner ekstra i forhold til året før.

Det skriver Altinget.dk.

Mens man glæder sig over udmeldingen hos ÆldreSagen, så er Danske Handicaporganisationer mere skeptiske. Faktisk forventer formand Thorkild Olesen slet ikke, at deres medlemmer kommer til at se nogen at pengene.

"Jeg regner med, at de ekstra penge går til de ældre. Og det er godt for de ældre. Men den vækst ser ikke ud til at komme de handicappede til gavn. Vi ser ingen tegn på, at servicen bliver bedre. Omvendt er det sværere at få hjælpemidler, kvaliteten er forringet, og folk bliver tvangsflyttet fra botilbud, fordi kommunerne vil spare penge,” siger formand Thorkild Olesen til avisen.

Han peger på, at det i stedet for at tilføre penge til området, er nødvendigt at få gjort op med bureaukratiet og nytteløs administration på området.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022