Dansk Handicap Forbund: Besparelserne på handicapområdet har nået grænsen

Sidste år blev der brug 1.7 milliarder kroner færre på mennesker med fysiske og psykiske handicap og udsatte voksne, end der gjorde i 2009.

24. jun. 2015

Udgifterne til mennesker med fysiske og psykiske handicap og udsatte voksne toppede i 2009, og siden da er udgifterne bare blevet lavere og lavere.

Det viser tal fra Kommunernes Landsforening, som er hentet i Danmarks Statistik, ifølge DR.

Dermed blev der brugt 1.7 milliader kroner færre i 2014, end der gjorde i 2009, hvor udgifterne toppede.

"Vi har tydeligt mærket, at de seneste år har været præget af voldsomme besparelser på handicapområdet. Politikerne er ikke blot ved at skære ind til benet, de er ved at skære benet over. Når vi taler med vores medlemmer, er det tydeligt, at vi har nået smertegrænsen," siger landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen.

Læs hele artiklen artiklen fra DR og se udviklingen i udgifterne over tid her.

Foto: www.colourbox.com.