Foto: Handicapidrættens Videnscenter

Kom til temadag om udeliv og funktionsnedsættelser

Oplevelser og udeliv i det hele taget har positive effekter på vores generelle sundhed. Når man har en funktionsnedsættelse kan det dog være sin sag at komme ud i naturen. Handicapidrættens Videnscenter inviterer til temadag.

16. jan. 2017

Naturoplevelser og friluftsliv anses for at have sundhedsfremmende potentialer. Ophold i visse typer af natur viser sig at have en sundhedsfremmende påvirkning i sig selv. Men derudover kan naturoplevelser og friluftsliv bl.a. give mulighed for deltagelse i meningsfulde aktiviteter, læring og mestringsoplevelser, fysisk aktivitet og bevægelse og deltagelse i sociale praksisfællesskaber.

Har du lyst til at blive klogere på, hvordan man kombinerer naturoplevelser med det at have en funktionsnedsættelse, og hvordan aktiviteter i naturen kan fremme din sundhed, er du velkommen på temadag arrangeret af Handicapidrættens Videnscenter:

Torsdag den 9. februar 2017 kl. 10.00 – 16.00
Egmont Højskolen, Villavej 25, Hou, 8300 Odder

Der vil være to teoretiske oplæg, som foregår indendørs:

Peter Scharling, højskolelærer og master i friluftsliv, Egmont Højskolen:
- Hvordan kan friluftsliv tilrettelægges, så det skaber sundhedsfremme for unge og voksne med funktionsnedsættelse?

Ulla Westendorp, ergoterapeut og friluftslivsvejleder, Videnscenter Dybkær, Silkeborg:
- Hvordan og hvorfor kan deltagelse i friluftslivsaktiviteter være sundhedsfremmende for børn og unge med funktionsnedsættelse?

Derudover vil der være udendørs-temaerne: Demonstration og afprøvning af aktivitetshjælpemidler og bålaktiviteter og deltagelsesmuligheder for mennesker med funktionsnedsættelse.

Der vil i programmet blive lagt vægt på og afsat tid til, at der bliver netværket på kryds og tværs af deltagerne.

Tilmelding (først-til-mølle) senest den 2. februar ved formular på: www.handivid.dk

Pris inkl. forplejning: 300 kr.

Ved spørgsmål om arrangementet kontakt Hannah Kjærsgaard på hk@handivid.dk.