Specialkompasset: logo

Kom med på messe: Uddannelsesmuligheder for unge med særlige behov

Specialuddannelser fra hele Sjælland samles i Roskilde, når uddannelsesmessen Specialkompasset bliver afholdt.

16. aug. 2017

Uddannelsesmessens formål er at informere unge, der ikke kan gå den ordinære uddannelsesvej, om de forskellige uddannelsestilbud, der eksisterer for dem. Pårørende, sagsbehandlere, vejledere og andre fagfolk er også meget velkomne.

”Det kan være svært at finde rundt i de tilbud og de uddannelsestyper, der findes på specialområdet,” fortæller projektleder Jacob Porse fra Specialkompasset i en pressemeddelelse.

”Vi vil gerne hjælpe med at klæde de unge og deres voksne på til fremtiden. Det er muligt, det kan være svært at få lige den uddannelse og det sted, man allerhelst vil, men man får chancen for at pejle sig ind på interesser og linjer. Bare det at vide, at de her tilbud findes, kan være en hjælp, når man skal tale uddannelse fremover,” lyder det.

På Specialkompasset vil de besøgende kunne møde op mod 50 uddannelsesinstitutioner, nuværende elever og vejledere.

Oplægsprogram
For fagfolk og forældre er der desuden mulighed for at tilmelde sig et bredt oplægsprogram, hvor man fx kan høre om jobgaranti til unge autister, om specialefterskolernes rolle, og hvorfor socialøkonomi er en god ide.

Se hele oplægsprogrammet her.

Der er gratis adgang til uddannelsesmessen, som foregår den 20. og 21. september i Roskilde Kongrescenter, og alle er velkomne, lyder det fra arrangørerne.

Følg desuden Specialkompasset på hjemmesiden eller på deres facebookside.