Institut for Menneskerettigheder gør status over handicap i Danmark

Med udgangspunkt i FN's Handicap Konvention dykker Innstitut for Menneskerettigheder ned i ti udfordringer, som Danmark bør se på i forhold til mennesker med handicap. Det skriver instituttet i en status på området.

06. aug. 2015

Ifølge SFI har mellem 18 og 30 procent af befolkningen et handicap - forstået som en længerevarende sygdom eller en funktionsnedsættelse.

Det er en betragtelig del af befolkningen, og derfor kan det også være nødvendigt at gøre status over, hvordan det går med rettighederne for mennesker med handicap herhjemme.

Det har Institut for Menneskerettigheder gjort med rapporten Handicap Status 2014-2015. Rapporten tager udgangspunkt i de ti største udfordringer, som Danmark har i forhold til FN’s Handicapkonvention.

De ti største udfordringer inkluderer blandt andre retlig beskyttelse, tilgængelighed, selvbestemmelse og inklusion på arbejdsmarkedet.

LÆS OGSÅ: INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER HANDICAP STATUS 2014-2015

Foto: www.colourbox.com.