www.colourbox.com

Hurtigere adgang til svar via sundhed.dk

Indtil nu har borgernes adgang til egne journaldata og prøvesvar været været tilgængelig for den enkelte med en forsinkelse, som sikrede, at sundhedsfaglige kunne se data i længere tid før borgerne selv. Det stopper nu, skriver sundhed.dk.

09. sep. 2015

Efter 9. september 2015 vil data og notater fra sygehusjournalen blive synlige fra tre dage efter, at de registreres, og prøvesvar vil være tilgængelige, når blot der er gået tre dage fra prøvetagningstidspunktet.

Man skal naturligvis stadig vente på, at prøven analyseres, og man kan ikke altid vide, hvor lang tid analysen i laboratoriet vil tage, eller om der er én eller flere analyser tilknyttet fx en enkelt blodprøve.

Hurtigere adgang til data var et af de mest markante ønsker fra borgerne til forbedring af Sundhedsjournalen, da regionerne med hjælp fra sundhed.dk gennemførte en brugerundersøgelse tidligere på året.

LÆS MERE OG LOG PÅ: HURTIGERE DIGITAL ADGANG TIL EGNE JOURNALDATA OG PRØVESVAR

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget