www.colourbox.com

Høring om kontanthjælpsloftet skal tydeliggøre udfordringer

Folketingets Beskæftigelsesudvalg afholder høring om konsekvenser af kontanthjælpsloftet. Godt initiativ, mener landsformand Susanne Olsen.

25. feb. 2016

Når Folketingets Beskæftigelsesudvalg mødes til høring om konsekvenserne af kontanthjælpsloftet i dag torsdag, vil der blandt andet blive diskuteret integration på arbejdsmarkedet for mennesker med nedsat arbejdsevne og jobskabelse.

Danske Handicaporganisationer har tidligere luftet en frygt for, at kontanthjælpsloftet i sidste ende ville betyde, at mennesker med handicap ville ende på gaden, og blandt andet derfor mener landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen, at initiativet om en høring er et godt første skridt.

”Det ligger os meget på sinde, at man forstår, at mennesker med handicap, som ender på kontanthjælp, ikke har den samme mulighed for at arbejde sig ud af problemer, som andre kan. De af vores medlemmer, som er havnet på kontanthjælp, er ofte havnet der netop på grund af funktionsnedsættelsen. Det er derfor helt afgørende, at man ved lovændringer sikrer en indlagt handicapkompensation, eller dispensation om man vil. Det bliver alt for ofte glemt, og det betyder desværre, at stærkt pressede mennesker med funktionsnedsættelser kommer under et massivt økonomisk pres. Jeg håber høringen kan medvirke til at tydeliggøre de udfordringer, som følger af de nye regler,” siger Susanne Olsen i en kommentar forud for høringen.

Handicapområdet er repræsenteret ved mødet via Danske Handicaporganisationers formand Thorkild Olesen, som vil holde et oplæg.

Høringen finder sted i dag torsdag kl. 10.30-13.45. Interesserede kan se høringen HER.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022