Foto: Danske Handicaporganisationer

Historisk dag – Folketingssalen er nu tilgængelig!

Den 1. oktober 2018 var en historisk dag for mennesker med handicap, da Folketingssalen er blevet renoveret, så den nu er tilgængelig for gang- og synsbesværede, bl.a. med en direkte lift til talerstolen.

02. okt. 2018

Det var en historisk dag, da landsformand Susanne Olsen mandag den 1. oktober 2018 som den første kørestolsbruger nogensinde kunne betræde Folketingets talerstol. Det er 25 år siden vi fik FN's standardregler for mennesker med handicap og ni år siden Danmark ratificerede FN's handicapkonvention, men nu er det altså en realitet. Mennesker med fysisk handicap vil nu kunne tale på lige fod med andre politikere i folketingssalen.

”Jeg er stolt af at få lov til at indvie den nye talerstol, og man kan jo sige bedre sent end aldrig, men det, der er vigtigt for mig, er symbolet i, at den vigtigste talerstol i landet nu er tilgængelig. På den måde fortæller man resten af samfundet, at mennesker med handicap kan og vil kunne bidrage på lige fod med alle andre, og tættere kommer vi ikke på en realisering af forbundets mission om at skabe et liv med lige muligheder”, siger landsformand Susanne Olsen.

Se videoen fra Folketingets TV på Facebook her.

Og læs mere om den historiske begivenhed på Altinget.dk her.