www.colourbox.com

Handicapkravene til nybyggeri i Danmark er blandt de laveste i EU

Det halter med kontrollen og uddannelsen af de sagkyndige, der skal sørge for at tilgængeligheden for mennesker med handicap i nybyggeri i Danmark. Danmark har det færreste antal regler på området, viser en ny rapport, som sammenligner med otte andre lande i EU.

06. nov. 2015

I en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ligger Danmark lavt i forhold til at stille krav til tilgængeligheden for mennesker med handicap i nybyggeri. Det skriver Ingeniøren, som på det seneste har sat fokus på netop tilgængelighed til nybyggeri for mennesker med handicap.

I rapporten, som er fra 2013, konstateres det således, at Danmark er tæt på at være det land i EU, som stiller færrest krav til tilgængeligheden i nybyggeri.

LÆS OGSÅ: DANSKE HANDICAPKRAV TIL NYBYGGERI SKRABER BUNDEN I EU

Ingeniøren har på det seneste kastet lys over den ringe kontrol med tilgængeligheden i nybyggeri her hjemme.

Dansk Handicap Forbund har i mange år arbejdet med tilgængelighed via forbundets bygge- og trafikpolitiske udvalg, som blandt andet har været med til at formulere kravene for tilgængelighed for mennesker med handicap til nybyggeri.