Foto: Colourbox

Handicapformand roser DF-udspil

Dansk Folkeparti (DF) har fremlagt et udspil med 28 forslag, der skal sikre flere med handicap en uddannelse. Det får stor ros fra Danske Handicaporganisationer (DH).

19. sep. 2018

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler: ”Sagt på jysk: Det er svært at finde på noget negativt at sige om DF’s udspil. Færre unge med handicap får en uddannelse end tidligere. Samtidig ved vi, at uddannelse er ekstra afgørende for jobchancerne for unge med handicap. Det kræver, at vi gør en indsats og tror på unge med handicap – til gavn for alle. Det er særlig godt, at DF har fokus på bedre inklusion i folkeskolen og mere fleksible ungdomsuddannelser.”

Læs mere om DF's udspil på jp.dk.

Læs hele udspillet fra DF "Udfordringer for mennesker med handicap i uddannelsessystemet" her.

Fakta: Mennesker med handicap og uddannelse

Færre med handicap får en kompetencegivende uddannelse. I perioden 2012-2016 faldt andelen fra 74 pct. til 66 pct. (VIVE, 2017: https://bit.ly/2LGaVuq).

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022