Foto: Dansk Handicap Forbund

Gode relationer skal skabe job til medlemmerne

Dansk Handicap Forbund arbejder via en række projekter på at få flere mennesker med bevægelseshandicap ud på arbejdsmarkedet. Tirsdag blev projektet ’De små, de mellemstore og de lokaltansvarlige’ skudt i gang med et to-dages introduktionskursus målrettet udvalgte kommuners jobcentermedarbejdere.

16. dec. 2016

Dansk Handicap Forbund bød tirsdag velkommen til 20 jobcentermedarbejdere fra Faxe, Kalundborg, Kolding og Sønderborg Kommune til et to-dages introduktionskursus, hvor de blev klædt på i forhold til bedre at kunne hjælpe mennesker med bevægelseshandicap ud på arbejdsmarkedet.

Kurset er startskuddet til projektet ’De små, de mellemstore og de lokaltansvarlige’, som hen over de næste tre år skal klæde deltagerne på i forhold til at hjælpe mennesker med progredierende handicap tættere på arbejdsmarkedet.

”Projektet skal afprøve samskabelse og relationsarbejde som metoder i arbejdet med at skabe virksomhedspraktik og varig beskæftigelse for ledige med progredierende bevægelseshandicap. Det skal blandt andet ske ved, at der dannes klynger af virksomheder, som naturligt har gode relationer til hinanden, som kan bruges i det jobskabende arbejde for målgruppen,” siger projektleder i Dansk Handicap Forbund Nina Stokholm.