www.colourbox.com

Førtidspensionsregler gøres mere enkle

De sager, hvor det er åbenlyst, at en person skal have en førtidspension, fx på grund af et handicap, skal ikke længere behandles af kommunernes særlige rehabiliteringsteam. Det har et flertal i Folketinget besluttet.

20. maj 2016

Et flertal i Folketinget besluttede torsdag at forenkle reglerne vedrørende tilkendelse af førtidspension. Det betyder, at åbenlyse sager ikke længere skal behandles af kommunernes særlige rehabiliteringsteam, hvilket fjerner unødigt bureaukrati og forkorter sagsbehandlingstiden.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet på deres hjemmeside.

De sager, der undtages, drejer sig om ansøgningssager, hvor det er utvivlsomt, at borgeren ikke opfylder betingelserne for tilkendegivelse af førtidspension samt sager om tilkendegivelse af førtidspension, hvor det vurderes, at personen har betydelige funktionsnedsættelser eller lider af sygdom i en sådan grad, at arbejdsevnen ikke kan udvikles.

Med lovforslaget ændres kriterierne for tilkendelse af førtidspension ikke.