Folketingssalen er blevet renoveret

I dag 3. oktober 2017 åbner Folketinget, og når politikere, kongefamilien og tilhørere strømmer ind i salen, så vil de opleve nogle få, men meget vigtige forandringer, da salen er blevet mere tilgængelig for folketingspolitikere med funktionsnedsættelser.

03. okt. 2017

Og der er brug for tilgængelighed, i det der allerede har været indkaldt to suppleanter, som er kørestolsbrugere, og som ikke havde optimale forhold i salen. Da Præsidiet besluttede at renovere salen, så lagde Folketingets formand Pia Kjærsgaard vægt på, at salen blev gjort tilgængelig, så medlemmer og ministre med handicap kan deltage i det politiske arbejde i salen på lige fod med deres kolleger. Den forøgede tilgængelighed er sket ved, at der er rykket nogle bordrækker, og der er kommet et specieldesignet bord, hvorfra en kørestolsbruger kan tale med front mod salen.

Læs mere på Folketingets egen hjemmeside http://www.ft.dk/da/aktuelt/tema/folketingssalen%20.

Arkivfoto af salen. Pressefoto: Anders Hviid