Pressefoto: Anders Hviid

Folketingets formand slår på tromme for øget tilgængelighed i Folketinget

Det er ikke godt nok, at der ikke er adgang til Folketingets talerstol for mennesker, der sidder i kørestol. Sådan skriver Folketingets formand Pia Kjærsgaard i et blogindlæg på tv2.dk.

13. jan. 2016

”Når der skal træffes beslutninger om tilgængelighed for handicappede, lægger vi politikere os altid i selen for at skabe forbedringer, men vi har glemt vores eget ”hus”. I andre parlamenter har man for længst taget højde for problemet – blandt andet i vore nabolande,” skriver hun blandt andet på bloggen.

I Dansk Handicap Forbund bakker vi naturligvis op om et eventuelt initiativ til at øge tilgængeligheden til Folketinget, og landsformand Susanne Olsen udtrykte i forbindelse med blogindlægget glæde over, at Folketingets formand rettede fokus mod tilgængeligheden, som er en af hjørnestenene i forbundets arbejde.

”Folketinget er jo demokratiets højborg, og derfor er det godt, at initiativet bliver taget, også før der dukker en op,” siger Susanne Olsen til Altinget.dk.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022