www.colourbox.com

Folkeskolen skal sikre lige adgang til leg og undervisning

Skolerne skal – uanset hvad – sikre, at børn med bevægelseshandicap kan deltage i undervisning og leg i skolen, præcis som FN’s Handicapkonvention foreskriver.

11. apr. 2016

Skolernes fysiske faciliteter skal understøtte, at børn med handicap kan deltage på lige fod i alle dele af skoledagen, som alle andre børn kan.

Det slår ombudsmanden fast i en udtalelse.

"Jeg er helt opmærksom på, at der kan være budgetmæssige problemer på området. Men det er afgørende, at alle børn, uanset handicap, har adgang til undervisning og mulighed for at deltage i leg i frikvartererne. Folkeskoler, der har elever med bevægelseshandicap, må derfor bl.a. sikre passende tilgængelighed til faglokaler og legefaciliteter,” siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen ifølge ombudsmandens hjemmeside.

Udtalelsen kommer efter, at et besøgshold fra Folketingets Ombudsmand gennemførte et såkaldt tilgængelighedstilsyn på Skovvangskolen i Allerød Kommune.

Efter besøget kaldte Ombudsmanden, ifølge hjemmesiden, det problematisk, at børn med handicap ikke havde lige adgang som andre børn til leg på legepladsen, og han kom med forskellige anbefalinger til etablering af legefaciliteter, som kan benyttes af børn med bevægelseshandicap.

Han kom også med anbefalinger til, hvordan adgangen til undervisningen kunne gøres mere tilgængelig med bl.a. etablering af hæve- sænkeborde.

Læs hele rapporten på ombudsmandens hjemmeside HER.