Grafik: Gua Studio

Folkemødet 2021: Kom med til online-debat om organisationernes rolle i en digital virkelighed

Den 17. juni kl. 11.00-12.00 er Dansk Handicap Forbund vært for en online-debat om de etablerede handicaporganisationers rolle over for digitale græsrodsbevægelser og borgergrupper på sociale medier. Debatten er en del af Folkemødet 2021, og alle er velkomne.

07. jun. 2021

I 2019 under valgkampen til Folketinget fik handicapområdet en ny stemme; eller rettere fik området en million nye stemmer, da bevægelsen #enmillionstemmer med Monica Lylloff i front skød sig selv i gang på Facebook og andre sociale medier.

Siden hen har de en million stemmer etableret sig som en vigtig stemme på handicapområdet med blandt andet borgerforslaget ”Handicapområdet væk fra kommunerne”, som opnåede de nødvendige 50.000 underskrifter for at kunne blive behandlet i Folketinget.

Det samme opnåede Louise Schelde Frederiksens borgerforslag ”Sagsbehandlingsgaranti med nationale tidsfrister og tværfaglig kvalitet i sagsbehandlingen for syge”, som i skrivende stund endnu afventer endelig dato for behandling i Folketinget.

Fælles for begge initiativer er, at de har skabt en markant debat og løftet handicap- og socialområdet helt op på den politiske dagsorden.

De nye sociale bevægelser supplerer nu de etablerede handicaporganisationer, og det interessante spørgsmål er så, hvordan den gamle og den nye verden kan berige hinanden i et stærkt samarbejde til glæde for de medlemmer og følgere, der har brug for hjælp?

Dét spørgsmål stiller vi blandt andet til et online-debatarrangement den 17. juni kl. 11.00-12.00. Alle er velkomne til at deltage via link til Zoom:

I debatten deltager:

• Landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen
  • Talsperson for bevægelsen #enmillionstemmer Monica Lylloff
  • Initiativtager til borgerforslaget ”Sagsbehandlingsgaranti med nationale tidsfrister og tværfaglig kvalitet i sagsbehandlingen for syge” Louise Schelde Frederiksen
  • Professor og ph.d. i statskundskab fra Aarhus Universitet Anne Skorkjær Binderkrantz

Debatten styres af faglig og politisk chef i Dansk Handicap Forbund Jeppe S. Kerckhoffs.

Alle er velkomne til debatten og vi opfordrer til, at man deler sine refleksioner med #StærktSamarbejde på sociale medier.

Arrangementet er en del af Folkemødet 2021.

Grafik_Gua Studio

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget