www.colourbox.com

Flertal vil sikre forbud mod diskrimination af mennesker med handicap

Det skal være ulovligt at diskriminere mennesker på grund af deres handicap. Det mener et flertal i Folketinget.

19. apr. 2016

Den samlede opposition, Dansk Folkeparti og Konservative er klar til at vedtage et generelt forbud mod diskrimination af mennesker med handicap.

Det skriver Politiken, som i den seneste tid har skrevet en række artikler om emnet.

Blandt andet kunne man i sidste uge læse, at Institut for Menneskerettigheder havde fremsendt et udkast til et lovforslag om et generelt forbud mod diskrimination af mennesker med handicap.

Nyheden om et generelt forbud mod diskrimination af mennesker med handicap, som Danmark i øvrigt er det eneste land i Skandinavien, der ikke har, vækker glæde i handicaporganisationerne, og landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen stemmer i.

"Det er noget, vi har arbejdet på i handicaporganisationerne i flere år, og derfor er det godt at konstatere, at der nu endelig ser ud til at tegne sig et flertal blandt politikerne," siger hun.