www.colourbox.com

Fejl i hver sjette sag om sygedagpenge

Når borgerne klager over afgørelser om retten til sygedagpenge i kommunen, så vurderer Ankestyrelsen, at kommunen har handlet forkert i 17 procent af sagerne.

30. nov. 2015

Det er Ugebrevet A4, der har gennemgået 8.940 sager fra Ankestyrelsen om sygedagpenge fra juni 2014 og et år frem. Af de sager har Ankestyrelsen valgt at omgøre 1.539 sager, eller hvad der svarer til 17 procent.

Det skriver Ugebrevet A4.

En omgørelse af sagen betyder oftest, at Ankestyrelsen vurderer sagen til fordel for borgeren, men omgørelsen kan også betyde, at sagsbehandlingen er så fyldt med fejl, at kommunen bliver bedt om at genbehandle sagen.

Ugebrevet A4 skriver, at to tredjedele af de omgjorte sager ender med en ændring af afgørelsen. Opgørelsen af tallene fra Ankestyrelsen viser desuden, at fejlprocenten varierer stort fra kommune til kommune. Således kan det postnummer, man bor i, betyde meget for risikoen for, om der sker fejl i sagsbehandlingen.

Mens nogle kommuner får omgjort deres sager i mere end hvert tredje tilfælde, så sker det for andre kommuner kun i hvert tyvende tilfælde.

LÆS MERE: SYGEDAGPENGE: HVER SJETTE FÅR MEDHOLD I KLAGER OVER KOMMUNEN